Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Dianalund - mandag den 22. marts

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Dianalund er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Fluebæksvej, Benløse, Ringsted
Salbjergvej, Havdrup
Nørretorv, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Birkelyparken, Greve
Elmelunden, Høng
Sandvigsvej, Greve
Fugleparken, Karlslunde
Kirsebærhaven, Høng
Fuglesangsvej, Solrød Strand
Østre Frihedsvej, Solrød Strand
Døvnældevej, Roskilde
Lavendelvænge, Køge
Ewalds Have, Holbæk
Tvethøjvej, Lejre (3 steder)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Fællesskoven, Overby Lyng, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Covid-19: Overtrædelse af lukkeregler og tilsyn – Roskilde

Hen over weekenden har politiet foretaget flere Covid-19 tilsyn i hele kredsen både i forhold til lukkeregler og forsamling. Foråret er på vej og politiets fokus flytter sig til de steder, hvor borgerne formodes at samle sig for at nyde solskinnet. Fra i dag mandag er forsamlingsloftet hævet fra 5 til 10 personer udendørs i det offentlige rum. Idræt, fritids og foreningsaktiviteter i organiseret regi er hævet fra 25 til 50 personer udendørs.

Lørdag formiddag kl. 10.46 fik politiet anmeldelse om, at skønhedsklinikken i Roskilde, som flere gange er sigtet for at holde åben nu igen havde skilte på gaden og kunder i forretningen. En patrulje kørte til klinikken, hvor de traf den kvindelige bestyrer i færd med at behandle en 38-årig kvindelig kunde. Kunden blev bortvist af patruljen og bestyreren formanet om at holde lukket. Bestyreren blev sigtet for at bryde coronareglerne om at holde lukket klinikken lukket for behandling af kunder.
Kl. 11.45 kørte en patrulje tilfældigt forbi skønhedsklinikken igen, og nu var forretningen igen åben med skilte på gaden. Betjentene gik ind i forretningen, hvor der i stolen sad den samme kunde, som blev truffet på stedet bare en time tidligere. Igen blev den kvindelige bestyrer sigtet for brud på coronalovgivningen, og kunde vist ud af forretningen igen.
Indehaveren blev senere sigtet for de to nye forhold. De nye sager vil blive behandlet og afgjort sammen med de tidligere sager mod skønhedsklinikken.

Søndag formiddag, fik politiet anmeldelse om, at der var mange personer samlet ved skaterbanen på Rampelyset i Roskilde i det gode vejr. Politiet lagde vejen forbi skaterbanen, hvor personerne holdt sig i mindre gruppe med god afstand imellem. Betjentene vejledte nogle borgere om at være opmærksomme på deres afstand til hinanden, men så ingen brud på reglerne om forsamling på stedet.

 

 

Fredag - lørdag

 

Brand i restaurant – Ahlgade, Holbæk

Kl. 18.09 opstod brand i en restaurant på Ahlgade i Holbæk. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor alle beboere i opgangen til ejendommen blev evakueret og Ahlgade blev afspærret fra nr. 55 til Smedelundsgade for at give plads til redningsindsatsen. Alle personer kom ud ved egen hjælp, men brandvæsnets røgdykkere fik reddet en hund ud af en lejlighed. Brandvæsnet fik slukket branden omkring kl. 20.00 og ilden havde ikke nået at sprede sig til boligerne i bygningen. Efter en god udluftning kunne alle beboere vende tilbage til deres hjem. Politiet undersøgte brandstedet, som umiddelbart viste, at branden var startet på grund af madlavning i restauranten. Stedet har holdt lukket siden d. 1/3, men restaurantens indehaver havde lavet mad til privat brug. Ilden havde fået fat i en emhætte hvorfra den havde spredt sig. Ingen personer kom noget til ved branden. En brandefterforsker skal nu undersøge brandstedet nærmere, for at klarlægge omstændighederne ved brandens opståen.

Spiritus og narkokørsel – Holbækvej, Vig – Odsherred

Kl. 18.39 blev en 41-årig mand fra Vig sigtet og anholdt af politiet, da han kørte bil i påvirket tilstand. Den 41-årige var mistænkt for både at have indtaget narko og spiritus over det tilladte forud for kørslen ad Holbækvej i Vig. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 41-årige vil høre mere i sagen.

Spiritusbilist kørte med havariblink – Bøgeholmen, Roskilde

Kl. 19.25 bemærkede en borger, at en bilist kørte usikkert med havariblinket tændt på Bøgeholmen i Gundsømagle. Borgeren fik kontakt med bilisten, som virkede som om han var fuld, så politiet blev tilkaldt. En patrulje kørte til stedet, hvor en alkometertest bekræftede mistanken, så bilisten, en 62-årig mand fra Frederikssund blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt og vil senere høre mere i sagen.

Ulovlig kontakt med fanger – Blegdammen, Køge

Kl. 21.55 fik politiet anmeldelse fra personalet i Køge Arrest om, at to personer havde kommunikeret med en indsat i arresten ved at råbe til ham. En patrulje traf to mistænkte, en 30-årig mand fra Næstved og en 27-årig mand fra Næstved, som blev sigtet for at sætte sig i forbindelse med en indsat, hvilket de nægtede. De to blev afhørt til sagen og blev bortvist fra stedet. De to sigtede vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Fængslet for at køre mod betjent – Holbæk

En 56-årig mand fra Fårevejle St. blev lørdag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde i en sag om fareforvoldelse mod politiet, da han kørte i bil mod en betjent, som måtte springe til siden for ikke at blive ramt.

Episoden startede fredag nat omkring kl.01.20 på Holbækmotorvejen mod vest, hvor en patrulje blev opmærksom på en bilist, som kørte hurtigt og slingrende. Bilisten kørte af motorvejen mod Holbæk by, hvorefter politiet standsede bilen. Da en betjent gik hen mod den holdende bil, kørte den pludselig frem og væk fra politiet. Patruljen satte efter den flygtende bilist, og flere patruljer blev sat ind for at standse bilen.

I rundkørslen ved Skagerakvej/Valdemar Sejrsvej fik politiets indsatsleder øje på bilen og fik den standet i rundkørslen. Da en politiassistent gik hen mod bilen kørte den 56-årige frem mod betjenten, som blev på armen af bilens sidespejl og måtte springe til side for at undgå at blive påkørt. Bilisten fortsatte herefter videre i høj fart. På Omfartsvejen blev den flygtende bilist standset af en hundepatrulje, hvorunder der skete sammenstød med patruljebilen. Ingen personer kom noget til ved sammenstødet og den 56-årige blev anholdt. Den anholdte var påvirket af narko, så han blev ud over fareforvoldelse mod politiet sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 56-årige blev varetægtsfængslet til den. 6. april 2021, men kærede afgørelsen til Landsretten.

 

Lørdag – søndag:

 

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 11.13 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 44-årig mand fra Farum for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand og for kørsel i frakendelsestiden ad motorvejen ved Greve i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til de to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven. Da den 44-årige ikke var ejer af køretøjet, kan bilejeren nu også forvente en henvendelse fra politiet med en sigtelse for at have overladt føringen til en person, som ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.

Hurtig bilist mistede nummerpladerne – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 14.06 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 167 km/t ad motorvejen i nordlig retning ved Solrød Strand, selv om den højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t. Bag rattet i den hurtigkørende bil sad en 27-årig mand fra Haslev, som indledningsvist blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, som ud over en bøde vil medføre en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Ved nærmere undersøgelse af den 27-åriges bil viste det sig, at der ikke var tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring for bilen siden slutningen af december 2020, hvor ansvarsforsikringen ophørte. Politiet inddrog derfor bilens nummerplader, og den 27-årige fik nu også en sigtelse for at køre i en personbil uden den lovpligtige ansvarsforsikring. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.00 fik politiet en henvendelse fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, idet en patrulje fra den politikreds befandt sig på en adresse i Dianalund. Her befandt sig fire forurettede, som enten var blevet slået med diverse metalredskaber eller fået sprøjtet peberspray mod sig under ophold i en bil lidt tidligere på eftermiddagen ved et vandværk i Gørlev. De fire forurettede var en 15-årig ung kvinde fra Dianalund og tre mænd på 16, 19 og 22 år, der alle blev overfaldet af flere personer under ophold ved vandværket i Gørlev. Ruderne i den bil, som befandt sig i, blev knust i forbindelse med overfaldet, hvorefter der blev sprøjtet peberspray ind i bilen. Efterfølgende blev de to mænd på 16 og 19 år overfaldet og slået med nogle metalredskaber.

Efterforskning i sagen førte hurtigt politiet på sporet af en 20-årig mand fra Dianalund, som blev anholdt kl. 17.00 som mistænkt for at være en af overfaldsmændene i sagen. Efter afhøring til sagen, herunder i et forsøg på at få identificeret øvrige mistænkte i sagen, forblev den 20-årige i politiets varetægt, idet han søndag blev fremstillet i grundlovsforhør med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling. Retten fulgte anklagemyndighedens krav og varetægtsfængslede den 20-årige foreløbigt frem til den 13. april 2021. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen, hvor politiet skal forsøge at få identificeret øvrige mistænkte i sagen. Derfor kan politiet ikke oplyse yderligere om sagen.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Soltoften, Vig – Odsherred

Kl. 20.57 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Højby Sj. for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af både spiritus og amfetamin under kørslen, så den 37-årige fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøverne er blevet analyseret.

Brandudrykning – Ellinge Strandvej, Ellinge Lyng, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 00.25 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et sommerhus, efter at den 80-årige kvindelige anmelder, der opholdt på stedet, var vågnet ved røg i huset, så det irriterende i luftvejene. Brandvæsnet kunne hurtigt konstatere, at der ikke var brand nogen steder i sommerhuset, men problemer med brændeovnen var den sandsynlige årsag til den uønskede røgudvikling i sommerhuset. Der var ikke sket nogen skade på selve sommerhuset, ligesom den 80-årige heller ikke var kommet til skade. Myndighederne forlod derfor sommerhuset efter en gang udluftning.

Maritim eftersøgning iværksat – Rødvig – Stevns

Kl. 03.28 slog en lokal, 38-årig kvinde alarm til myndighederne, efter at hun havde observeret et muligt nødblus ude over vandet. Forsvaret forsøgte at få nærmere oplysningen fra anmelderen, idet Forsvaret havde kendskab til to skibe i farvandet ud for Rødvig. Da myndighederne ikke kunne udelukke, at nogen måske kunne være i nød på vandet, blev en redningsaktion med bl.a. en helikopter og det lokale redningsberedskab sat i gang. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev også underrettet om redningsindsatsen, såfremt nogen blev meldt savnet hos dem. Kl. ca. 04.45 havde både en helikopter fra luften og politi- og redningsmyndigheder fra landsiden afsøgt farvandet sydvest for Rødvig uden at finde indikationer på, at nogen var i nød. Derfor blev redningsindsatsen indstillet, uden at det var blevet klarlagt, hvilket rødligt lys anmelderen havde observeret forud for anmeldelsen tidligere på natten.


Søndag – mandag

 

Solouheld – Vestmotorvejen, Ringsted

kl. 07.53 skete et solouheld på Vestmotorvejen, da en 21-årig mand fra Vallensbæk mistede herredømmet over sin bil, der kørte ud i græsrabatten langs motorvejen, hvorefter bilen ramte autoværnet. En patrulje kørte til stedet, hvor den 21-årige var sluppet uskadt fra uheldet. Bil og autoværn havde fået skader ved sammenstødet, og der blev sendt en tavlevogn til at lede trafikken uden om den forulykkede bil. Den 21-årige blev testet med narkometeret, da patruljen mistænkte, at han var påvirket. Testen viste at føreren var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Bilen blev fjernet fra motorvejen af vejhjælp. Efter blodprøveudtagelsen blev den 21-årige løsladt, men vil høre mere fra politiet i sagen.

Mand med luftgevær – Svogerslev Hovedgade, Svogerslev, Roskilde

Kl. 11.23 fik politiet anmeldelse om, at en mand gik rundt med et våben som lignede et luftgevær ved Svogerslev Kro og skabte utryghed i påvirket tilstand. Politiet kørte til Svogerslev, hvor de fik kontakt med en 32-årig mand fra Rumænien med adresse i Roskilde, der var påvirket af spiritus og i besiddelse af en luftgevær. Han blev anholdt uden dramatik og luftgeværet beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 32-årige blev sigtet for at overtræde ordensbekendelse og taget med til politistationen til afhøring. Han erkendte sagen og beklagede, at nogen var blevet skræmt. Den 32-årige blev herefter sat i detentionen til afrusning og løsladt senere på aftenen. Han kan forvente en bøde i sagen.

Narkokørsel med hash i bilen – Søndre Centervej, Køge

Kl. 12.20 standsede politiet en 20-årig mand fra Roskilde, der kom kørende ad Søndre Centervej i Køge i en rutinekontrol. Føreren var påvirket af narko, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Patruljen ransagede bilen, hvor der blev fundet en lille klump hash, der senere blev kontrolvejet til 0,41 gram. Den 20-årige blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer og hashen beslaglagt med henblik på konfiskation. Efter blodprøveudtagelsen blev den 20-årig løsladt, og han vil høre mere fra politiet i sine sager, når resultatet af blodprøven kommer.

Bil taget fra påvirket bilist uden kørekort –Esterhøjvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 18.26 kørte en patrulje i Asnæs, hvor de standsede en bil i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 41-årig mand fra Svinninge, som kunne mistænkes for at være påvirket. Han blev derfor testet med narkometeret, som viste, at han havde indtaget amfetamin forud for kørslen. Han blev derfor sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Føreren var desuden frakendt førerretten, og da det var tredje gang indenfor 3 år han kørte i frakendelsestiden gav det politiet mulighed for at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Beslaglæggelsen blev forelagt retten, som nu skal tage stilling til, om politiets indgreb var retsmæssigt. Efter blodprøveudtagelsen blev den 41-årig løsladt, men vil høre mere fra politiet i sine sager.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler