Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Dianalund - torsdag den 14. maj

Dianalund er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Dianalund er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Drusbjergvej, Østervang, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Arbejdsulykke – Kærup Industrivej, Benløse, Ringsted

Kl. 09.57 var en kvinde kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance var blevet tilkaldt. Det viste sig, at en 47-årig kvinde fra Glumsø var faldet ca. 1,5 meter ned fra en papcontainer og var landet på noget flisebelægning. Hun pådrog sig en flænge i hovedet og slog ryggen, så hun blev kørt på skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet for at undersøge omstændighederne sammen med politiet, så det kan afklares, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Arbejdsulykke – Københavnsvej, Ølsemagle, Køge

Kl. 10.46 var to personer kommet til skade i forbindelse med deres arbejde på en kemivirksomhed, så der var tilkaldt ambulancer. En 26-årig kvinde fra København S og en 38-årig mand fra Sorø var i færd med at pumpe en ætsende væske op af en tromle, da der pludselig gik hul på en slange. De to medarbejdere blev ramt af den ætsende væske og dampe herfra i deres ansigter under det beskyttelsesudstyr, de i forvejen anvendte. Begge blev bragt til skadestuen til undersøgelse og eventuel behandling. Politiet underrettede efterfølgende Arbejdstilsynet, som sammen med politiet skal undersøge omstændighederne nærmere for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Ordrupvej / Skolevang, Sonnerup, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 16.04 rykkede politiet ud i anledning af et færdselsuheld, idet to personbiler var stødt i krydset Ordrupvej – Skolevang. Det viste sig, at en 23-årig mand fra Kirke-Såby var kørt i en personbil ad Ordrupvej mod vest og ville svinge til venstre ad Skolevang mod syd. Under svingningen blev han påkørt af en personbil, der blev ført af en 47-årig kvinde fra Hvalsø i modsat retning ad Ordrupvej. Airbags i kvindens bil blev udløst, så den kvindelige fører blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol. Begge parter var dog sluppet uskadte fra uheldet, som politiet har optaget rapport om, idet den 23-årige bilist kan mistænkes for at have overtrådt færdselsloven i forbindelse med svingningen.

Knallertkørsel til ulempe – Lovparken, Køge

Kl. 16.49 fik politiet en henvendelse fra en beboerne i nærheden af Lovparken om, at en knallert med tre unge igennem nogen tid havde kørt rundt på stierne i området, så andre gæster i parken måtte flytte sig for ikke at blive kørt ned. En patrulje kørte straks til området, men fandt ikke nogen knallert i området eller i øvrigt personer, der kunne drages til ansvar for den utryghedsskabende kørsel i parken.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 18.30 ønskede politiet at kontrollere en personbil, der hurtigt kørte ad motorvejen i sydlig retning. Bilen kørte dog fra motorvejen og videre ad Cordozavej til Vibevej i Solrød Strand, hvor bilisten standsede af sig selv. Bilen blev ført af en 28-årig mand fra Guldborg, som i forvejen var frakendt kørekortet efter en tidligere sag om narkokørsel. Han blev indledningsvist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, men da politiet i forbindelse med sagen kunne erkende en hashlugt fra bilen, blev bilen ransaget. Heri fandt politiet knap 19 gram hash i midterkonsollen, og ved den efterfølgende undersøgelse af den 28-årige fandtes han herudover i besiddelse af en kniv, som han bar uden anerkendelsesværdigt formål. En narkometertest indikerede, at den 28-årige var påvirket af hash under kørsel, hvorfor han blev sigtet og anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse af euforiserende stoffer. Ved nærmere undersøgelse af bilen og dens nummerplader viste det sig, at nummerplader ikke hørte til køretøjet, og selve bilen hverken var registreret eller lovpligtig ansvarsforsikret i forbindelse med brug på vejene. Politiet afhørte den 28-årige om de forskellige overtrædelser af lovgivningen, og da han ikke kunne nogen forklaring på ejerforholdet eller på, hvordan han var kommet i besiddelse af bilen, beslaglagde politiet personbil med henblik på nærmere undersøgelse af ejerforholdene. Efter udtagelse af blodprøven og afhøring til sagerne løslod politiet den 28-årige, som dog kan forvente at høre nærmere fra politiet efter de mange sigtelser.

Hurtig bilister – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 20.08 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 176 km/t ad motorvejen i nordgående retning, selv om det ved færdselstavler er angivet, at højst tilladte hastighed er 110 km/t. Føreren af personbilen var en 19-årig mand fra Køge, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Han kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om frakendelse af kørekortet.
Kl. 21.29 målte færdselspolitiet igen en bilist til at køre væsentlig hurtigere end tilladt ad motorvejen ved Solrød Strand. En 28-årig mand fra Dragør blev målt til at køre med mindst 179 km/t i sydgående retning trods skiltning om højst tilladt 110 km/t. Han blev også sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde fået generhvervet sit kørekort efter en tidligere sag om netop for høj hastighed. Disse to nye sager vil også medføre bøder samt en påstand om frakendelse af førerretten på grund af den høje hastighed.

Narkobilist med hash og våben mv. – Ellevej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 20.55 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Hårlev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil på vej væk fra et område, hvor politiet ville foretage et tilsyn i anledning af kontrol med forsamlinger i det offentlige rum i forbindelse med COVID-19-indsatsen. Den 20-årige fremtrådte narkopåvirket og blev derfor mistænkt for narkokørsel. Ved visitationen af den anholdte og ved ransagning af hans bil fandt politiet ham i besiddelse af nogle pølsemandsposer, hvoraf to indeholdt i alt ca. fire gram hash, og et baseballbat (slagvåben). Endvidere havde den anholdte en kniv med låsbar klinge på sig, så sigtelserne kom også til at omfatte våbenlovgivningen og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere om, når de skal afgøres.

Kanonslag og småbrande i området – Ølbycenter, Køge

Kl. 20.58 fik politiet en anmeldelse om, at der blev kastet kanonslag efter forbipasserende ved Ølby S-station og i selve centerområdet. Der skulle være blevet kastet 6-7 kanonslag, så politiet kørte til området for at lede efter personer med ulovligt fyrværkeri. Politiet traf dog ikke nogen, der kunne mistænkes herfor, ligesom politiet heller ikke hørte yderligere kanonslag blive antændt, hvorfor patruljen forlod området kl. 21.11.
Kl. 21.24 kørte politiet retur til området, idet brandvæsnet var blevet tilkaldt til en brand ved Ølby S-station. Det viste sig at være en mindre brand i en skraldespand på gadeniveau i tunnellen ved S-togstationen. Der skete mindre skade på skraldespanden som følge af branden, hvis årsag ikke umiddelbart kunne klarlægges, så patruljen afsluttede undersøgelserne og kørte fra området kl. 21.47.
Kl. 22.20 måtte politiet igen retur, idet brandvæsnet igen var blevet tilkaldt til en mindre brand i området. Det viste sig, at der nu var ild i en skraldecontainer ved et cykelskur ved S-togstationen. Branden var blevet opdaget af en mand, der var kommet ud fra en supermarkederne i Ølby-centret. Han havde også set nogle unge gå i retning mod Karlemosevej, ligesom der på perronen på S-togstationen også stod en del unge mennesker, men vidnet havde dog ikke umiddelbart set nogen i nærheden af skraldespanden. Branden i skraldecontaineren blev hurtigt slukket, så der kun opstod mindre skader. Også i dette tilfælde kunne politiet ikke umiddelbart klarlægge brandårsagen, som der ikke var nogen naturlig forklaring på.
Politiet undersøger nu de mindre brande i et forsøg på både at finde de egentlige brandårsager og for at finde nogen, der kan stilles til ansvar for brandenes opståen.

Politiet i Køge hører derfor gerne fra vidner, der har bemærket noget i forbindelse med brandene i området eller i forhold til den ulovlige brug af fyrværkeri/kanonslag inden brandene. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist med narko – Marbjergvej, Roskilde

Kl. 21.30 anholdt og sigtede plitiet en 24-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Ved anholdelsen fandt politiet ham også i besiddelse af knap én gram kokain. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de to sager.

Brand i bil – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 04.47 rykkede brandvæsnet og politiet ud til motorvejen i det østgående spor tæt ved afkørsel 11 Roskilde SØ, idet der var ild i en bil. Den brændende bil holdt i nødsporet, men vognbanen tættest herpå blev dog afspærret i forbindelse med brandslukningsarbejdet. Fører og ejer af bilen – en 50-årig mand fra Dianalund – oplyste, at bilen under kørslen pludselig var brudt i brand, så han skyndte sig at standse i nødsporet og få tilkaldt brandvæsnet. Ingen kom til skade ved branden, som politiet ikke efterforsker yderligere, da en teknisk fejl efter al sandsynlighed er årsagen til bilbranden.
Flere artikler