Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Dianalund - onsdag den 3. juni

Dianalund er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Dragerupvej, Dragerup, Holbæk
Tangmosevej, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Æble Alle, Nykøbing Sj.
Lykkebovej, Solrød Strand
Ved Lunden, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lammestrupvej, Borup

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Trønningevej, Kundby, Svinninge


Grundlovsforhør i sag om besiddelse af skydevåben – Kirke-Hyllinge, Lejre

Tirsdag formiddag mødte politiet op på en adresse i Kirke-Hyllinge på baggrund af en mistanke om, at beboeren opbevarede et skydevåben. Betjentene traf den 39-årige mand hjemme og ransagede hans bopæl. Her fandt politiet en skarpladt Glock 25 – 9 mm pistol, 24 poser med små klumper hash på hver 1,25 gram og 12 poser med i alt 1.953 gram skunk/marihuana. Den 39-årige blev sigtet, anholdt og taget med til politistationen til afhøring. Politiet beslaglagde de fundne effekter med henblik på konfiskation. Den 39-årige vil i dag kl. 11.00 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen.

Ukrudtsbrænder tændte ild i buske – Solrød og Roskilde

Kl. 16.40 startede en brand i en hæk i forbindelse med fjernelse af ukrudt med en ukrudtsbrænder. Husets beboer, en 57-årig kvinde brugte ukrudtsbrænderen omkring en Thujahæk, som var så tør, at den brød i brand. Hun alarmerede brandvæsnet og tililende naboer kom og forsøgte att slukke branden. Brandvæsnet fik slukket thujahækken før den bredte sig til fast ejendom, men omkring fem meter hæk udbrændte. Ingen personer kom til skade ved branden.

Kl. 18.51 kørte politi og brandvæsen til en brand ved en villa på Norddalen i Himmelev – Roskilde. En 77-årig kvinde havde været i gang med ukrudtsbrænderen på fliserne omkring nogle tørre stedsegrønne buske. Flammen havde fået fat i buskene og startet branden. Den 77-årige ringede selv 112 og gik i gang med at hælde vand på buskene. Brandvæsnet fik slukket ilden før den spredte sig til udhuset i træ, som var ganske få meter fra de brændende buske. De omkring tre meter buske udbrændte.

I begge tilfælde blev kvinderne sigtet for overtrædelse af beredskabsloven omkring uforsigtighed med ild, hvilket straffes med bøde. Nu hvor det er så tørt kører politi og brandvæsen næsten dagligt til brande, som starter på grund af ukrudtsbrænder. Det er ganske farligt at benytte denne form for ukrudtsbekæmpelse, når alt er så tørt. Selv en lille glød, som ligger og ulmer kan forårsage brand i beplantning eller træværk. Udvis særlig forsigtighed og hav vand klar, når du anvender gasbrænder. Brug kun brænderen i god afstand fra særligt brandbare materialer.

Kørte uden førerret og fik taget bilen – Radiovej, Kalundborg

Kl. 18.57 standsede politiet en bil, for at lave en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Føreren, en 35-årig mand fra Kalundborg, havde ikke noget kørekort, da han ikke havde bestået en kontrollerende køreprøve efter en betinget frakendelse. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da det var fjerde gang inden for tre år, at han kørte uden kørekort, beslaglagde politiet bilen med henblik på konfiskation. Alene i 2019 blev 35-årige sigtet tre gange for kørsel uden førerret. I den ene sag fra 2019 blev han blitzet af en automatisk trafikkontrol, idet han kørte for stærkt, hvilket foruden hastighedssagen også medført en sag om kørsel uden førerret. Den 35-årige accepterede beslaglæggelsen, og retten vil tage stilling til, om bilen kan konfiskeres. Dette afgøres i forbindelse med et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Unge taget med hash og kniv – Anlægsvej, Ringsted

Kl. 20.10 var en politipatrulje med en narkohund på fodpatrulje omkring skaterbanen på Anlægsvej. Her traf politiet en mindre gruppe unge, som kunne mistænkes for at ryge hash, da der var en kraftig hashlugt på stedet. En 13-årig dreng blev fundet i besiddelse af jointpapir, jointfiltre og en mixerbakke til hash, men havde ikke hash på sig. Han erkendte over for politiet, at han røg hash dagligt. Politiet fik en god snak med drengen, og underrettede efterfølgende drengens forældre. En 16-årig ung mand fra Ringsted havde en ulovlig enhåndsbetjent lommekniv. Også hans forældre fik en opringning fra politiet om episoden. 19-årig mand fra Dianalund blev fundet i besiddelse af 1 gram hash. Hashen og kniven blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 16-årige og den 19-årige to blev sigtet for henholdsvis narko- og knivloven, og de kan nu forvente at høre mere fra politiet i sagen. Når politiet sigter unge under 18 år, eller i øvrigt oplever episoder, som giver anledning til bekymring for mindreårige, så underrettes de sociale myndigheder om sagen.

Spiritusbilist slingrede gennem byen – Kong Valdemarsvej, Roskilde

Kl. 20.34 kørte en patrulje i Roskilde centrum, da de ved rundkørslen på Kong Valdemarsvej ved Folkeparken så en større personbil, som slingrede ud ad rundkørslen. Bilen lavede så store styreudslag, at den kom over i de modkørendes vognbane, som heldigvis var fri for biler. Patruljen kørte efter bilen, som hurtigt blev standset. Føreren, en 24-årig mand fra Lejre fik lov at blæse i alkometeret, som viste at han havde en promille over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev den 24-årige løsladt, men når resultatet af blodprøven kommer, så vil han høre mere fra politiet i sagen.

Kørsel uden førerret – Roskildevej, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 20.36 kørte en civilpatrulje ad mod syd ad Roskildevej ved Snekkerup, da de blev overhalet en personbil, som kørte særdeles frisk til. Patruljen kørte efter bilen og standsede den kort efter. Bag rattet sad en 19-årig kvinde, som ikke havde et gyldigt kørekort. Hun havde nemlig kort forinden fået et kørselsforbud i en hastighedssag, hvor hun overskred hastigheden med 60 %. Et kørselsforbud gives når føreren frakendes førerretten inden for de første tre år efter de første gang erhvervede kørekort. Den 19-årige havde ikke generhvervet sit kørekort efter kørselsforbuddet, så hun blev sigtet for kørsel uden førerret. Med i bilen var en kvindelig passager, som heldigvis havde kørekort og kunne overtage rattet, så de to kvinder kunne fortsætte turen. Den 19-årige kan forvente en klækkelig bøde i sagen.

Uro og uorden – Havevang, Holbæk

kl. 21.45 fik politiet anmeldelse om, at der var samlet omkring ti unge mennesker omkring boldbanen ved Havevang, og at der var optræk til uorden. Mens politiet var på vej til stedet, kom endnu en anmeldelse om, at der nu var kommet flere unge på stedet og uroen var stigende. En hundepatrulje var først fremme, men da var der ingen personer forsamlet på stedet. Politiet blev i området præventivt og for at sikre at roen blev opretholdt. Flere patruljer blev i området noget tid og kontrollerede de personer, som blev truffet i området. Det gav ikke anledning til, at nogen blev sigtet for noget. Efter ca. halvanden time i området forlod politiet stedet, og der kom ikke nye anmeldelser om uorden i kvarteret.

Brand i container – Lunikvej, Greve

Kl. 00.44 kom et alarmopkald om brand i en container som indeholdt jernaffald og stod ved en virksomhed. Containeren stod tæt på bygningen og en dieseltank, men brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, så ilden ikke spredte sig. Der skete ikke skade på fast ejendom og ingen personer kom til skade. Politiet undersøgte brandstedet nærmere, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen.

Vidner som har set nogen personer omkring brandstedet før eller i forbindelse med at branden startede bedes ringe til politiet. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Brand i skur – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 05.55 udbrød der brand i et skur/værksted, som er beliggende i bag et lejlighedsbyggeri på Nørre Boulevard nr. 59 i Køge. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor beboerne var begyndt at evakuere de omkringliggende lejligheder, da der var fare for spredning til beboelserne. Alle kom hurtigt ud af bygningen og igen kom til skade ved branden. Ilden havde godt fat i skuret, og der var høje flammer over taget, da politiet kom frem. Udhuset var overtændt, men brandvæsnet fik hurtigt kontrol over flammerne, så det ikke spredte sig til lejlighedsbyggeriet. En muret gavl på skuret blev væltet af brandvæsnet af sikkerhedsmæssige årsager, da der var risiko for at den ellers ville vælte af sig selv. Det var ikke muligt at klarlægge årsagen til at branden opstod, så stedet skal undersøges nærmere af politiets brandteknikere. Politiet var færdige på stedet omkring kl. 07.45.

 

Kvinde påkørt af toget – Holbæk

Kl. 05.46 skete en personpåkørsel på togskinnerne mellem Holbæk og Vipperød Station. Den påkørte viste sig at være en kvinde, som befandt sig på skinnerne, da toget kom. Togdriften blev indstillet, og politi/redning kom frem til stedet. Kvinden blev indbragt til Holbæk sygehus, hvor hun blev erklæret død. Den afdøde, en 27-årig kvinde med adresse i København, blev identificeret af sine pårørende, som bor i Holbæk. Efter undersøgelserne behandller politiet personpåkørslen som en ulykkelig sag uden mistanke om noget strafbart. Togdriften blev genoptaget omkring kl. 8.00, da politi og redning var færdige på stedet.Flere artikler