Tag med på en rejse i musikkens og sangens velgørende indvirkninger på os

dato

Oplev en inspirerende aften på Dianalund Bibliotek, hvor Lasse Skovgaard dykker ned i fællessangens historie og dens gavnlige effekter. Torsdag den 26. september 2024 kl. 19:00 kan du deltage i et foredrag, der kombinerer teori og praksis, når vi sammen synger og lærer om sangens mirakelmiddel.

Fællessangens betydning gennem tiderne

Fællessang har spillet en central rolle i Danmark siden midten af 1800-tallet. Det begyndte som en del af den nationale identitetsdannelse og har siden tjent som et redskab til at styrke modstanden under besættelsen, sprede fredsbudskaber under ungdomsoprøret og give håb under corona-krisen. Fællessang bygger bro mellem mennesker på tværs af samfundsgrupper og overbevisninger, både i fredstid og krisetid.

Fællessang i dagligdagen

Vi synger sammen til hverdag – om morgenen, om aftenen, til fester, rundt om lejrbålet, i kor og i kirken. Sang bringer glæde og trøst og er noget, vi gør, fordi vi har lyst og ikke kan lade være. Men hvad er det, fællessang kan? Hvorfor føler vi behov for at synge sammen, når noget skal fejres, styrkes, eller når vi er i krise?

En aften med Lasse Skovgaard

Lasse Skovgaard, PhD i sundhedsvidenskab og forskningschef, er også uddannet musikpædagog, organist og sanger. Han har arbejdet som korleder, akkompagnatør, organist og musiklærer. Lasse vil i sit foredrag tage os med på en rundtur i fællessangens historie og udbredelse i Danmark. Vi vil også synge sammen og opleve fællessangens mirakelmiddel i praksis.

Lasse Skovgaard er en flittigt brugt ekspert i medierne og har skrevet mange bøger, artikler og kronikker om musik og sundhed. Han har desuden to sange med i den nye udgave af Højskolesangbogen. Læs mere om Lasse Skovgaard her.

Praktisk information
Dato: Torsdag den 26. september 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Dianalund Bibliotek, Sømosevej 44, 4293 Dianalund
Entré: 50 kr
Arrangør: Voksne

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut